Изящните движения в класическия балет, добрият екзерсис и цялата феерия, скрита в костюми и музиката, формират не само правилна стойка, но и едно специално отношение на децата към красотата. В балетната зала те ще се превърнат в принцове и принцеси – царски синове и дъщери. В програмата по Класически балет в „Дворецът на щастливите хора“ ще отделим специално време да научим повече за обноските и поведението ни във взаимоотношенията през призмата на класическия балет и усещането, което той формира – ще говорим за добрите обноски, които трябва да развием в децата – езикът на тялото, правила при разговор, подбиране на облеклото ни, поведението ни в семейството, на обществени места, начинът, по който комуникираме един с друг. И всичко това – докато танцуваме валс, менует и други „дворцови“ танци.

 

ПРОГРАМА

За малките принцове и принцеси:

Клас „Танцуващите ангели“ /деца, които правят своите първи стъпки в класическия балет/

Клас „Кринолини“ /деца, които се занимават за втора година с балетното изкуство

Клас „Пъстроцветни пеперуди“ /деца, които танцуват трета година/

Клас „Танцуващи пантофки“ /напреднали/

НОВО!

220px-Minuet_(PSF)Клас „Дворцови танци“ – Танци на народите

Програмата е за децата от Детска арт градина „Щастливи деца“. Жизнерадостни и изящни танци от „онова време“. Чардаш, полка, менует, гавот, полонеза – „едно време“, в което си спомняме добрите обноски. Руски танци и всякакви танци на народите ще ни „пренесат“ през границите и времето.

Дворцови танци – танци на народите – едно забавно време за приятели и добри обноски :)

 

Клас „Танцуваме заедно“ – програма по класически балет, която дарява незабравими мигове заедно с мама или за всички пораснали момичета. Балетната станка ще бъде нашата вълшебна пръчица, с която ще разказваме истории за нежни принцеси и побеждаващи принцове, за планини, които ще преодоляваме и извори, от които ще пием жива вода. И, разбира се, ще имаме нашия общ танц.

Всяко момиче си е мечтаело поне веднъж да стане балерина, да облече кринолинената рокля и да се завърти на палци! Не казвайте, че никога не сте го правили пред огледалото! Обаче после сте …“пораснали“… Танцувате само насън със същата кринолинена рокля. В нашия клас „Мечтание“ ще имаме „нашето време“ – ще танцуваме за удоволствие въпреки времето, пространството, хилядите задължения. Една терапия за душата и силата на танца ще ни подари това, което мислим понякога, че губим – усещането за дете, което обича.

Ех, че хубаво… Всяка събота от 11.30ч

ГРАФИК И ТАКСИ

ГРАФИК И ТАКСИ

ЗАПИСВАНЕ

ЗАПИСВАНЕ

ПРЕПОДАВАТЕЛИ

Галина Читърлиева

СЪБИТИЯ

Всяка година се провежда едноседмично обучение по класически балет и други сценични изкуства с междунаодни преподаватели. Гостуват ни AD DEUM DANCE STUDIO – в ТОП 5 на класическия и модерен балет на САЩ

ГАЛЕРИЯ

класически балет