Ангелска среща в затвора

„Ангелска среща“ е едно събитие на забравени прегръдки. Много смях и сълзи, горещи прегръдки и вълнение предизвика празничната семейна среща в Централен софийски затвор между лишените от свобода и техните семейства. Тя се състоя на 24 септември, а поводът бе началото на новата учебна година. За пореден път фондация „Мисия Спасение“ даде възможност на лишени от свобода да се срещнат със своите съпруги и деца без помежду им да стоят прегради и мрежи.

Тринадесет семейства се включиха в специално подготвената от екипа на фондацията и доброволци празнична програма. Преподаватели от „Дворецът на щастливите хора“, участваха в празничната програма. Госпожица Поли Петрова, Девора Ковачева, Велко Кузманов и други съдействаха атмосферата да бъде семейна и топла като чрез интерактивни игри успяха да накарат децата да се почувстват у дома заедно с мама и тате – едно забравено усещане за повечето от тях…

Семействата влязоха също в ролята на художници и заедно нарисуваха своя мечтан дом. И на празник като на празник. Накъде без вкусна трапеза и лакомства за малки и големи?! Не липсваха и приятни изненади. Фондацията се погрижи татковците да зарадват съпругите и децата си със специално подготвени подаръци.
Лишените от свобода също получиха помощи от първа необходимост като тоалетни принадлежности, топли обувки и пуловери. Събитието беше уважено от г-н Йолант Йорданов, началник на затвора и от г-жа Иванка Василева, началник на сектор “Социална дейност и възпитателна работа“.

СПОДЕЛИ

Вашият коментар