Ангел Ковачев

Музикален продуцент

angel_kovachev

Eнтусиазиран и отдаден „отборен играч“ с повече от шест години опит в музикалната индустрия.

Той обича дъждовното време, защото ромоленето на капките се превръща в естествена мелодия – облича я  ритъм и я превръща в песен. Неговият свят е музика.

От най-ранна възраст Ангел Ковачев е на сцената. Печели конкурси в „Бон-бон“, „Слави Шоу“ за млади таланти, става част от спектаклите на „Звездите на София Ленд“.

Стъпва на актьорската сцена в главната роля на грандиозния мюзикъл „Йоан – Синът на гърма“ в Театър София“. Изявите в X Factor  и първото място в Dancing stars го провокират да търси своя собствен творчески стил и успява. Създава авторска музика, която успешно продуцира и аранжира самостоятелно. Има възможност да участва в концерти със Софийски симфоничен оркестър с диригент Максим Ешкенази, представяйки авторски проекти. Експериментира със съвременна дигитална музикална техника. Ангел участва и в някои социални проекти като преподава всяка седмица китара и музикална култура всред лишените от свобода.

Завършва Academy of Contemporary Music, Лондон, cпециалност: Creаtive Music Production
Академията се намира в сърцето на Лондон, тясно свързана с английската индустрия, партнирайки си с едно от най-скъпите студия в Европа – Metropolis Studios. Чрез редица канали като ADCO, Industry Link и Music GEtewEy, политиката на ACM е придобиване на академични знания чрез реалното им практикуване. Бивши техни студенти са артисти като Newton FEulkner, Zomboy, Ed SheerEn и др.

Ангел Ковачев Китара ДВорецът на щастливите хора

Ангел смята, че музикалното изкуство има неотразим потенциал да създава идеи, да разпространява ценности и да отразява красотата и силата на живота. Като музикален продуцент Ангел се е заел с мисията да сътвори български вдъхновяващи музикални проекти, част от които са насочени и към деца и младото поколение.

CD Небесен - Ангел КовачевПоръчвам